Wednesday, April 25, 2012

Be A Good Friend

Be caring (Ambil berat)
Sometimes, if kengkawan kita tanya pasal kita either kita sihat ke ta, mesti kita rasa terharu kannn . Like deorang appreciate kita kannn. Ta susah pown. Try laa ;)


Always encourage (Galakan)
# Ta suma kawan kita akan happy go lucky jer anytime kan, sometimes deorang akan down sebab something. So, time ney laa kita as kawan bagi galakan kat deorang. Don't let them alone. Kalau boleyh pinjamkan bahu untuk deorang nangis. *Untuk SESAMA JANTINA SAHAJA* hee.


Be respectful (Hormat-menghormati)
# As kawan, kita kene respect each other ta kesah laa sapa yang lahir dulu kannn . Hee. Tapi da menjadi kebiasaan yang muda akan respect yang tua. So, yang tua pown kene laa respect yang muda eh eh? Hee. Ta kena bayar tol pown kalau respect mengrespect neyh . Hehee *Okay, lawak aku ta jadik . DIAM *


Be honest (Jujur)
# As we know, every relationship we need to be honest to yourself firstly then be honest to other people that surround you. Tapi tularh, ad certain time kita terpaksa "tipu sunat" sebab nak jaga hati kannn . Ta baik laa camtuu kann . Kalau ad something yang ta suka, just slow talk okay . InsyaAllah everything will be okay ;)


Be a good listener (Pendengar yang baik)
#  Bukan semua orang boleyh jadik a good listener kan, even owner blog ney pown. Hahaha. Tapi as kawan kita try laa dengar probleme kawan kawan. Actually, by telling our's problem to other people can reduce our stress. Kalau stress muka mula laa nak berkerut kerut. Bila da berkerut kerut lagi laa kita cepat tua. Mesti tamau tua kan kan kan ? Hehee ;)Try to be good listener okay.




#As conclusion, kita cubalarh untuk jadik sahabat yang sebaik baik sahabat. Ta rugi jadik sahabat yang baik kan kan kan. Susah senang kita dapat rasa samasama. Ikatan persahabatan takan pernah putus melainkan kematian. So, hargailarh sahabat anda sementara dea masih ada di muka bumi ney. Chill ;)*Okay ayat jiwang gila sampai aku pown naik geli gelemen* Haha

2 comments:

  1. yup3... tkwan stuju sngt cu.. kn kn kn kn.. hehe..^^

    ReplyDelete